cms

Sypané čaje

Sypaný čaj je obecně nejlepší pro šálek čaje. Velikost čajových lístků je obecně velká. Čínské zelené čaje, např. Anji Baicha, by v čajových sáčcích nikdy nemohly být tak chutné. Určitě existuje také vztah mezi velikostí a svěžestí. Válcované čerstvé čajové lístky jsou rozděleny na menší částice, které rychleji zhnědnou. Tím je čaj nejsvěžejší a to je důvod, proč si Britové dopřávají malé šálky čaje: jde o nejsilnější čaj, který chutná dobře s mlékem a cukrem. Větší listy černého čaje jsou plnější. Sypaný čaj má méně obalů s ním spojených, také snížení nákladů můžete považovat jako faktor při výběru.

 

Pro některé může být problém, že sypaný čaj není tak pohodlný pro použití. Potřebujete více vybavení a trochu zkušeností. Nicméně jsme tu pro Vás! Nabízíme konvičky, sítka, trvalé filtry a další příslušenství, samozřejmě i naše pokyny Vám mohou pomoci vytvořit velmi dobrý šálek čaje. Když si zvyknete na teplotu vody a čaje, budete rychle rozvíjet zkušenosti k vytvoření výborného šálku čaje! Někteří z Vás také ocení rituál při přípravě šálku čaje, např. Japonci mají s přípravou čaje spojenou celou slavnost čajového potěšení.

 

Kam dále?

Košík  

ks za (prázdný)